Diagnosen stilles

 

D. 01.07.08 var svaret der. Andreas havde Leukæmi. Det var standardtypen blandt børn ALL, men en ikke så hyppig undertype, da det var en T celle type. Denne type adskiller sig ved at have en større risiko for tilbagefald, og bliver sædvanligvis behandlet som højrisiko. Vi sad meget fornuftigt og lyttede og bagefter var vi rundt på gulvet. Vi føler selv, at det var en fordel for os, at det havde taget noget tid at få fastlagt diagnosen, for til sidst ville vi bare gerne have besked, så vi kunne komme i gang med en behandling. Men mærkeligt at vi havde følt os helt forkert indlogeret på kræftafdelingen samtidig med, at vi i virkeligheden hørte hjemme der..

 

Andreas var diagnosticeret en heldig dag, da man den 01.07.08 indledte en ny behandlingsprotokol. Den adskiller sig ved at man forsøger at målrette behandlingen efter den enkelte patient og hvordan de responderer på behandlingen, snarere end på hvordan prognosen var, da barnet blev diagnostiseret. 

Andreas havde 28% blaster med kræft, som de umodne hvide blodlegemer kaldes, der forårsager leukæmi. Det er ikke voldsomt mange, men som jeg forstår det, har det ikke den store betydning, hvor mange der er, så længe det er over 25% og så længe det ikke er meget højt, er behandlingen den samme.

 

Links:

Jeg har forsøgt at samle nogle links der har udvidet min viden, dels om børnekræft, dels om de muligheder der trods alt findes.

http://www.macmillan.org.uk/Home.aspx Et link hvor der dels fortælles om ALL/andre kræfttyper - men også om de enkelte kemoprodukter.

http://www.boernecancerfonden.dk/ En fond der bruger mange midler på forskning. Heriblandt til Keld Schmiegelow, som vi så en del til i starten af Andreas' behandling.

http://www.cancer.dk/ Kræftens bekæmpelse skriver lidt om børnekræft.

http://www.cancerbarn.dk/ Foreningen Cancerramte Børn, som yder stor støtte og bidrag til at vi familier kan komme i gennem forløbet, nogle oplevelser rigere, da mange af deres arrangementer overholder isolationsreglerne. Fantastisk forening!!

http://www.lavida.dk/index.htm En forening der arrangerer ture for kræftramte børn og deres familier til Mallorca. Et godt formål!

http://www.bhsiv.dk En institution for børn med nedsat immunforsvar. Dejligt sted, der VIL børnene. Trist det ligger så langt fra os. ;-)

http://community.lls.org/community/bloodcancer/mychildhascancer;jsessionid=3B5C2958F758E0CC4BB401B6729229D5 The Leukemia og Lymphoma Society. Et sted hvor forældre udveksler erfaringer.

http://www.bornungesorg.dk/ For raske søskende, hvor der kan tilbydes terapi og hjælp.

cogc@bruhnmartin.dk © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

www.bruhnmartin.dk